Elämä on kiireistä. Päivämme täyttyvät työstä, sosiaalisesta elämästä ja rentoutumisesta. Kiireen keskellä on helppo unohtaa esimerkiksi oman kodin tai auton kunnossapito. Vaikka olemmekin luvanneet korjata kylpyhuoneen laatat tai vaihtaa rikkinäiset sohvan päälliset, työkiireet ovat vieneet kaiken ajan.

Koti ei kuitenkaan ole ainoa huolenaiheemme. Myös autot tarvitsevat säännöllistä huoltoa ja auton varaosat Jyväskylä ovat tärkeässä asemassa. Monet ongelmat voidaan korjata itse, mutta toiset vaativat erikoistuneen autokorjaamon apua. 

Vaikka monet auton pienet viat eivät ole vaarallisia, on olemassa joitakin asioita, jotka on parempi korjata heti ennen kuin ne pahenevat. Vuosittainen tarkastus auton huoltoon erikoistuneessa yrityksessä auttaa tunnistamaan ja korjaamaan vakavat ongelmat mahdollisimman nopeasti, jotta voit nauttia turvallisesta ajamisesta. 

Tässä on joitakin tärkeimpiä asioita, joita sinun tulee pitää silmällä ja korjata mahdollisimman pian ja auton varaosat Jyväskylä kannattaa hankkia hätävaralle auton korjausta varten. Voit myös hankkia varaosia osoitteesta Trodo.fi.

Moottoriviat ja moottorin ohjaukset

On aina hyvä idea korjata suuremmat moottoriongelmat mahdollisimman pian. Jos jätät vian korjaamatta, voit joutua tilanteeseen, jossa autosi hajoaa kesken ajon. Vakavat moottoriviat voivat johtaa siihen, että autosi ei käynnisty ollenkaan.

Autosi moottori toimii monimutkaisen laitteiston ja ohjelmiston avulla. Jos näissä järjestelmissä on ongelmia, pakokaasujen päästöt voivat nousta nopeasti, mikä puolestaan heikentää polttoainetalouttasi. Jos huomaat autosi kuluttavan enemmän polttoainetta kuin normaalisti, kannattaa tarkistuttaa asia ammattilaisella.

Moottorin tehokkaan toiminnan kannalta on tärkeää suorittaa säännölliset huoltotoimenpiteet. Yksi tällainen huoltotoimenpide on öljynvaihto, joka varmistaa moottorin liikkuvien osien kitkattoman toiminnan, estäen ylimääräisen kulumisen. 

Huoltoa varten voit hankkia auton varaosat Jyväskylä kaupungista tai tilata ne netistä osoitteeta Trodo.fi.

Rikkoutuneet ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmät

Rikkoutuneet ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmät voivat olla merkki syvemmälle juurtuneista ongelmista autossasi ja joskus auton varaosat Jyväskylä eivät riitä niitä korjamaan. Yleensä nämä ongelmat johtuvat tukkeutuneesta putkesta tai jäähdyttimestä, mikä vaikuttaa autosi vedenkiertoon, lämpötilaan ja paineeseen.

Jos huomaat seuraavat merkit, sinun tulisi viedä autosi korjaamolle täydelliseen tarkastukseen tai hankkia sopivat auton varaosat Jyväskylä ja vaihtaa ne autoosi:

  • Ilmanvaihdon tuuletin ei enää ole kovin lämmin tai kylmä.
  • Ilma haisee kostealta tai homeelta.
  • Tuulilasin huurteenpoisto kestää paljon kauemmin kuin normaalisti.
  • Järjestelmä toimii vain auton ollessa liikkeessä.

Säännöllinen huolto pitää ilmastointijärjestelmäsi optimaalisessa kunnossa, jotta voit säätää autosi lämpötilaa. Jos osaat itse korjata pieniä vikoja, auton varaosat Jyväskylä voi löytää edullisesti esimerkiksi netistä.

Rengasongelmat

Olet ajamassa tien päällä ja huomaat autosi renkaan tyhjenneen terävän ruuvin takia. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään renkaiden yleistä huoltoa?

Vaikka renkaat on valmistettu kestävistä ja kestävistä materiaaleista, ne altistuvat kulumiselle etenkin, jos ajat paljon. Jos huomaat autosi tuntuvan hieman erilaiselta ajaa tai huomaat yhden renkaan olevan hieman tyhjentynyt, älä jätä näitä merkkejä huomiotta.

Ne ovat merkkejä siitä, että renkaasi tarvitsevat huoltoa. Renkaiden tasapainotusta tarjoavat auttavat sinua ehkäisemään renkaiden ongelmien pahenemisen. 

Jarrujen kitinä

Jos kuulet ääntä tai kitinää jarruja käyttäessäsi tai joudut painamaan jarruja tavallista kovemmin, jarrusi saattavat tarvita vaihtoa. Toinen yleinen kulumisen merkki on auton vetäytyminen sivuun jarruja painaessa.

Toimivien jarrujen puuttuessa riskisi aiheuttaa liikenneonnettomuuden kasvaa. On tärkeää korjata havaitut ongelmat välittömästi. Auton varaosat Jyväskylä kannattaa hankkia nopeasti ja vaihtaa jarrut. Voit myös viedä jarrut vaihdatettavaksi korjaamolle.

Sytytysongelmat

Kun autosi sytytysjärjestelmä ei toimi kunnolla, moottorisi saattaa kieltäytyä käynnistymästä. Tulpanjohdot vastaavat polttoaineen ja ilman sekoittamisesta autossasi, ja ne voivat ajan myötä alkaa hajota. Jos annat niiden heikentyä, moottorisi voi alkaa takellella ja kipinöidä. 

Tämä pätee myös kuorma-autoihin ja kuorma auton varaosat Jyväskylä kannattaa hankkia talteen, jotta voit tarvittaessa esimerkiksi vaihtaa sytytystulpat.

Pahimmassa tapauksessa auto ei käynnisty ollenkaan. Kiinnitä huomiota polttoaineen kulutuksen vähenemiseen, moottorin epäsäännöllisiin käyntihäiriöihin ja moottorista lähteviin ääniin, sillä ne ovat kaikki merkkejä viallisesta sytytysjärjestelmästä.