Mökki Jyväskylän laidalla on hyvä tapa viettää perheen kanssa mukavaa aikaa ja levätä. Mökki Jyväskylän läheltä maksaa yli 100 euroa/yö. Mökkien plussa on se, että ne sijaitsevat luonnossa ja useimmiten niissä on sauna ja huomattavasti enemmän tilaa kuin toisissa majoitusvaihtoehdoissa. Elikkä, se on loistava tapa perheloman viettämiseen. Valitettavasti valikoima on halukkaille suhteellisen pieni mutta ne sijaitsevat kaupungin lähellä.

Jyväskylän kaupungista 41 kilometrin etäisyydellä sijaitsevassa Revontulessa on mökkejä. Ne ovat Hankasalmen yksityisrannalla. Yhteen mökkiin mahtuu 6 henkeä. Vieraat pystyvät paikan päällä keilaamaan ja löytyy myös pieni ruokapaikka. Kaikissa mökeissä on keittiö. Rannalla sijaitsee kuitenkin isompi mökki, jossa on erikseen sauna, ulkoa löytyy puinen poreallas. Aktiivisen loman vierailijat saavat myös pelata golfia, frisbeegolfia, tennistä, biljardia, heitellä nuolia, vuokrata kanootteja ja paljon muuta.

Noin 30 kilometrin päästä löytyy Fountain of Creativity-mökki. Sinne mahtuu yöpymään 6 henkeä. Rakennuksessa on kaksi makuuhuonetta ja olohuone. Lisäksi löytyy myös sauna ja palju. Lähellä on kaunis järvi, jonka luona pystyy käymään kalalla ja veneilemässä. Keskimäärin yön hinta on noin 150 euroa, hintaan ei kuulu aamiaista.

Miiluranta Villa-mökki on Jyväskylästä 60 kilometrin matkan päässä. Sinne mahtuu 4 henkeä. Se sijaitsee myös järven rannalla. Sauna löytyy ja sen käyttö kuuluu hintaan. Järvellä pystyy halutessaan käymään veneilemässä ja kalalla. Kesällä on myös mahdollisuus grillata ulkona.